Categories

Thursday, 20 December 2012

Saturday, 24 November 2012

Cara-Cara Nak Install Custom Theme Window 7

Assalamu'alaikum.. Apa khabar?? Sihat?? Alhamdulillah.. :) Ok.. Entri kali ni, aku nak kongsikan macam mana nak install custom theme untuk window 7.. Kadang ada sesetengah theme yang korang boleh install dan ada yang tak.. Ini disebabkan OS yang benarkan.. So, korang perlukan satu software yang mana korang boleh crack benda tu.. Software tu dipanggil Universal Theme Patcher.. Korang boleh download kat link bawah ni.. Korang pilih yang bersesuaian dengan komputer korang, 32bit atau 64bit..

Reply To This Comment

Friday, 23 November 2012

Cara-cara Nak Tukar Boot Screen

Assalamua'laikum.. hah, entri kali ni saya nak ajar pulak macam mana nak  tukar boot screen.. Anda tahu tak apa itu boot screen?? ala, tiap kali on laptop, kan ada gambar starting window..hah! yang itu la.. Saya macam biasa la, nak nampak lain daripada yang lain.. So, saya akan ajar macam mana nak tukar boot screen.. Benda ni amat mudah dan pantas.. Ini adalah contoh boot screen yang dah di ubah suai..

Reply To This Comment

Thursday, 22 November 2012

Cara-cara Nak Ubah Suai Desktop #1

Assalamua'laikum.. hah, ini adalah tutorial saya yang pertama.. Harap dapat membantu anda semua.. Kepada sesiapa yang dah bosan dengan tema atau theme window 7, saya nak tunjukkan cara-cara nak ubah suai desktop anda supaya kelihatan lebih menarik.. Bawah ini adalah contoh yang saya dah buat..

Reply To This Comment

Sunday, 5 August 2012

Bob Marley

Aku rasa ramai orang kat luar sana pernah dengar nama Bob Marley ni.. Tapi korang tau tak siapa sebenarnya dia ni??? Kat bawah ni fakta ringkas tentang diri beliau:



Nama: Bob Marley
Pekerjaan: Penulis lirik dan Penyanyi
Tarikh Lahir: 06 Februari 1945
Tarikh Kematian: 11 Mei 1981
Tempat Lahir: St. Ann Parish, Jamaica
Tempat Kematian: Miami, Florida

  • Pada tahun 1963, Marley dan kawannya menubuhkan kumpulan iaitu The Wailing Wailers.
  • Nama The Wailing Wailers melonjak pada tahun 1972 naik selepas sain kontrak bersama Island Records. Lebih daripada 20 juta album terjual dan ini menaikkan nama Marley sebagai penyanyi antarabangsa yang pertama muncul dari Dunia Ketiga. 
  • Lagu beliau berentakan Reggae dan lirik beliau lebih kepada unsur kebebasan.
  • Marley pernah tinggal di Trench Town, salah satu bandar kejiranan yang termiskin.
  • Beliau mendapat inspirasi daripada kehidupan beliau.
  • Neville "Bunny" O'Riley Livingston, sahabat beliau pada zaman kanak-kanak. Bunny yang mendorong Marley bermain gitar.
  • Marley meminati artis seperti Ray Charles, Elvis Presley, Fats Domino, dan the Drifters.
  •  Marley dan Bunny menghabiskan banyak masa terhadap muzik. 
  • Di bawah bimbingan Joe Higgs, Marley berusaha meningkatkan kemahiran menyanyi. Dia juga berjumpa dengan anak murid Higgs, Peter McIntosh, yang juga memainkan peranan penting dalam karier Marley.
  • Beliau meningal dunia disebabkan kanser. Akan tetapi, terdapat banyak konspirasi dan spekulasi tentang kematian beliau.Ada yang mengatakan beliau dibunuh ejen CIA. Ada juga yang mengatakan kematian beliau ada kaitan dengan Freemason. Wallahu'alam.
sumber: www.biography.com

Reply To This Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...